torsdag den 14. april 2011

Forårets bolsjerIgår fik vi årets første rabarbertrifli lavet efter den gode gamle opskrift med rabarberkompot, knuste makroner & råcreme. Den ene af krukkerne med rabarber har nemlig hygget sig hele vinteren i det isolerede drivhus, og er lige en omgang foran rabarberen i haven. Behøves jeg at fortælle, at konen med krukkerne er rimlig populær i familien, når der diskes op med den slags hjemmelavede desserter?
Som I kan se roder det hele lige nu: der bliver bl.a sået sommerblomster, georgineknolde, kartofler, ranunkler og røde/gule stikløg og så bliver der pottet om med ny jord til alle de gamle buxbom'er.9 kommentarer:

 1. .... og bedre bolsjer findes ikke. Smukke, røde, syrlige drops :-) Rabarbersmulrekage er det store hit hjemme hos os - vi må glæde os lidt endnu.
  Sikke forårs-travlt du har haft. Dejligt at du vil dele dine smukke billeder med os andre.

  Bedste havehilsner fra Mette

  SvarSlet
 2. Har du dine rabarber til at stå i drivhuset, eller har du bare tidlige rabarbere?

  Det ser godt ud med din køkkenhave i krukker. Jeg glæder mig allerede til dine næste billeder

  SvarSlet
 3. Det er skønt når man kan høste de første rabarber og det er jo skøn en plante..jeg er meget glad for mine ;)
  God weekend og påske herfra..

  SvarSlet
 4. Rabarber er dejlige på flere måder. Den er god at spise, men den den er også rigtig god i haven nu, fordi den er syner af så meget

  SvarSlet
 5. Åh fru Krull.....nu er jeg godt nok lækkersulten efter rabarber :0)

  God påske Dorthe

  SvarSlet
 6. Flotte, flotte farver på de rabarber.
  Jeg gad godt vide, hvilken størrelse potter du bruger til dine dahlia? Hvor mange knolde i hver krukke? Jeg skal lige love for, at du har gang i krukkerne. Man kunne næsten kalde dig Krukkedronningen.

  SvarSlet
 7. Der er slet ingen tvivl om at du har været enddog meget populær ;)

  ...iiihh altså - jeg gik og kiggede på mine rabarber i går og drømte om trifli og så servere du det lige her - jeg skal have trifli en af dagene for mine rabarber er ved at være store nok (siger Jeg) Kan næsten slet ikke vente på årets første rabarber her i havne...

  Jeg er så vild med alle dine smukke krukker og glæder mig til at følge med i alle dine skønne blomster og krukke køkkenhave.

  SvarSlet
 8. Mange tak for jeres skønne kommentarer, hvis man ikke er i godt humør så bliver man det ihvertfald når man har havevenner i det her forum! Lige et par svar på spørgsmål til:
  Martin: Jeg vinteropbevare mine 2 store krukker med rabarber i mit lille drivhus og de er først sat udendørs for et par dage siden ;-)
  Nette: Dahliaknoldene bliver sat i mindst 40 cm diameter krukker og jeg lægger dem virkelig tæt tæt, det er jeg ikke sikker på man kan, men jeg skal jo også have plads til min lille køkkenhave...;-)

  SvarSlet
 9. Hej mutti! :-)
  Faldt lige over en madblog du nok ville kunne li':
  http://smittenkitchen.com/

  Kys

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...