mandag den 10. oktober 2011

Jeg er forelsket!


 Se lige den fine buket roser 'Jacques Cartier' fra min have. Det er da helt fantastisk, at man her midt i oktober, kan nyde de smukkeste roser i haven. Jeg er forelsket.... og må nu have mange flere roser i haven. Ved 'Rosenposten' er der nu bestilt 9 stk fine roser: Øverste fra venstre 'The Dark Lady', 'Constance Spry', 'Celestial', 'Félicité Parmentier', 'Ferdinand Pichard', 'Rosa Mundi', 'Tuscany Superb', 'Eden Rose' og 'Rose de Rescht'.
Ser de ikke dejlige ud?


14 kommentarer:

 1. Jacques Cartier er én af mine maaange yndlinge, og de roser du har bestilt ser fantastiske ud. Jeg har selv Rose de Rescht og Constance Spry, og dem bliver du helt sikkert glad for.
  Godt valg i det hele taget!

  SvarSlet
 2. Tak Lene! Jeg kan godt se at det er svært at vælge og at man helt sikkert får mange mange yndlinge. Det kan godt være jeg får brug for gode råd fra jer roseneksperter ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg har også J. Cartier herhjemme, og den er også absolut en af mine favoritter ;) Og din bestilling er ik' så ringe endda :)

  SvarSlet
 4. Hold da op, det er godt nok nogle lækre roser du har bestilt.

  Skøn blog du har med meget smukke billeder. Jeg har tilføjet mig som fast læser :-)

  SvarSlet
 5. Skønne valg. Man bliver helt rosenkåd...
  Det bliver nogle skønne bede. Husk - at binde ned til vandret - så blir floret SÅ meget større.
  Læs mere hos Claus Dalby om rosennedbinding. Claus er genial til at få det bedste ud af sine roser.

  SvarSlet
 6. Gode billeder.
  Det vil komme til at se flot ud med alle de mange skønne Roser.
  Vores jord er desværre ikke så egnet til Roser.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 7. De kunne ikke være dejligere :-) Held og megen lykke med dem

  SvarSlet
 8. Jeg kan sandelig godt forstå din forelskelse, de er da skønne hele bundtet! Rose de Rescht har jeg haft et par år, den kan man bare regne med. Jacques Cartier står i en potte og venter på et bed og jeg bliver nok også nødt til at få flere af de fyldte skønheder.
  Det bliver da en fryd at se dit nye bed til foråret :o)

  SvarSlet
 9. Det forståes.... lyserødt og lækkert ;0)

  SvarSlet
 10. De er bare super smukke, det bliver fantastisk flot
  Annette

  SvarSlet
 11. Tusinde tak allesammen! Alle roserne er nu plantet i mit bed men jeg tror det bliver lidt trængt med pladsen så planen er at udvide og snuppe en bid mere af græsplænen ;-)

  SvarSlet
 12. Hej fru Krull

  Når først man begynder med roseri, kan det MEGET nemt HURTIGT gå galt. Mit eget roseri begyndte i foråret 2009, da jeg besluttede at rive næsten alt ud af min have og bygge et nyt lille havehus. Jeg sendte bud efter en klog (havearkitekt Lise-Lotte Juul Jensen fra Haveselskabet). Der er nok nogle, som vil mene, at det er er skyde gråspurve med kanoner, da min have kun er 200 m2. Jeg må med skam melde, at jeg ikke har fulgt så mange af hendes råd, for lige pludseligt stak det af fra mig. Et af hendes forslag var at lave en levende hæk ind på min havenabo på den ene langside. Det gjorde jeg nu ikke, men det gav mig idéen til at lave en hel række med forskellige roser som "bagstopper" på et bed mod naboen. Lidt over 8 m langt. Og vupti gik jeg amok i roser, og har nu proppet roser ind alle vegne i haven, hvor jeg har kunnet komme af sted med det.

  Min have er jo nanostørrelse, så jeg har haft nogle rosenkriterier, som jeg ikke har afveget fra. 1. De skal enten være stedseblomstrende eller remonterende og 2. De skal dufte. Undtagelsen er Eden Rose 88, som jeg kan se, at du også har valgt samt en aggresiv klatrerose, som skal dække noget hysterisk grimt ind på en naboen for enden af min have.

  Du har valgt nogle meget smukke roser. Jacques (som du roser (haha)) er i sandhed en skøn rose. Jeg har den både i den lyserøde og hvide udgave. Rose de Rescht er en taknemmelig rose, som finder sig i næsten hvad som helst. Der er så mange skønne roser, at jeg kunne tænke mig en meget større have. Forresten synes jeg ikke, at du må snyde dig selv for rosen Odyssey, som du kan få hos Frans http://www.rosertilhaven.dk/shop/frontpage.html. Jeg har hang til (læs: er afhængig af) lyserøde, kugleformede, meget fyldte roser men den er undtagelsen. Den er så grokraftig, næsten altid i blomst og selv om den er helt enkel, har den de yndigste lysuerøde/lyslilla kronblade, der ligner balletskørter med bølget kant og de mest vidunderlige støvdragere.

  Pyh, det blev vist en lidt lang kommentar. Glæd dig til foråret! :-)

  SvarSlet
 13. Kæreste Nette

  Tak for rosen (hihi)

  Dejligt dejligt at høre din "roseri-historie"... Jeg fornemmer at vi to er blevet lige havetosset på rekordtid - og at vi har det med at gå lidt MEGET amok i vores nye passion. Men er det ikke SKØNT :-) (sagde havetossen)
  Tak for tip vedr 'Odyssey', den vil jeg selvfølgelig straks se om jeg kan få fingerne i. Uha uha hvor bliver det et fantastisk forår.

  SvarSlet
 14. For noen super deilige roser! Utrolig flotte rosevalg du har tatt!..sukk. Jeg er såå forelsket i roser:) KLem Ellen.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...