onsdag den 23. februar 2011

Skønne 'Storkenæb'
Her en lille anbefaling af den skønne staude Storkenæb 'Geranium'. Da jeg læste  Mettes Have 's indlæg om hendes nye skønne staudebed måtte jeg lige indenom Wikipedia og læse lidt mere om Storkenæb og her fandt jeg  de her smukke fotos, som jeg fik lyst til at dele med jer. Er de ikke fantastiske og så findes der 422 arter! I min have har jeg næsten Storkenæb som bunddække i alle bede, og i krukkerne er de med til at skabe et lidt vildere udtryk.


PS/Alle fotos har jeg lånt hos Wikipedia. Jeg kæmper med at får billedetekster på, men jeg kan ikke få det til at virke, så de kommer her: Fra Toppen er det: Geranium MaderenseGeranium Dissectum, Geranium Maderense, Blomst og frø-leder af Herb Robert, Geranium Phaeum.

9 kommentarer:

 1. Skønne billeder som får mig til at længes efter foråret og overvejer at skaffe mig endnu flere krukker..Der er så mange blomster som jeg gerne vil have men må jo nok begrænse mig ;)

  SvarSlet
 2. Storkenæb er så fine og jeg tror faktisk de er brugt flere steder i denne have som bunddække. Vi får se. Jeg glæder mig i hverfald til det igen bliver blomstertid.

  SvarSlet
 3. Vildt flotte billeder.Du har et godt kamera og nogle skønne geranier ;-)

  SvarSlet
 4. Geranium er en fantastisk plante, og jeg har flere forskellige i min have.
  De er som du skriver en gode bunddækkende stauder. Det gode er, at de blomstrer længe, har en god dækevne og kan fås i mange forskellige størrelser og farver.

  SvarSlet
 5. Jeg er så glad for mine geranium - og virkelig utroligt at der er SÅ mange arter - jeg har netop siddet og drømt om flere geranium efter et besøg hos Staudefeen. Jeg nyder botaniske billeder som det nederste:)

  SvarSlet
 6. Forskellige storkenæb er et MUST i enhver have - uanset stil.

  Flotte billeder!

  Jeg har været på besøg hos Birgit Reimer fra Mathildestien, som regnes for at være noget af en ekspert i storkenæb, og hun korrigerede mig, da jeg kaldte dem geranium. Det er STORKENÆB. Så forveksles de ikke med duftgeranier osv. Bare så I ved det :-))

  SvarSlet
 7. Tak for alle jeres kommentarer ;-) Vi er mange der elsker den skønne STORKENÆB. God weekend til jer.

  SvarSlet
 8. Hej fru Krull. Der hvor du skriver eller redigerer indlægget kan man klikke på billedet og der hvor man kan vælge størrelse og placering kan man også tilføje en billedtekst. Håber at det er til nogen hjælp.
  Rigtig god weekend :)

  SvarSlet
 9. Hæ, hæ, det lyder rigtigt nok som Birgit, Nette (hun er min ven) ;-)))

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...