50 g gær
1/2 liter lunkent vand
2 tsk salt
2 tsk sukker
1/2 liter kærnemælk
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 kg grahamsmel
evt 1 dl vand og 2 dl hvedklid
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og sukker og rør rundt, til det er opløst. Tilsæt kærnemælken og resten af ingredienserne. Hvis der skal klid i brødet tilsættes yderligere 1 dl vand. Rør så lidt som muligt i dejen. Fordel dejen i to 1 1/2 liters brødforme, som er smurt med olie, hvis de ikke er af slip-let-slagsen. Sæt formene i en kold ovn, tænd på 175 grader (ikke varmeluft) og bag brødene i 1 1/2 time. Tag brødene ud af formene og køl dem af på en rist. Brødene er lettest at skære dagen efter bagningen...men det er svært at vente SÅ længe!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar