onsdag den 10. november 2010

Græskarsuppe, rugbrød og forårsløg

Her i familien er vi ret vilde med suppe og græskarsuppe er en af favoritterne. Her i den kolde tid er det bare med at få fyret op under suppegryden samt simreretterne. Det er også hyggeligt at huske det gode hjemme-bagværk så her kommer en rigtig god opskrift på et super godt hverdagsbrød, som fungerer både som morgenmadsbrød og madpakkebrød fra kogebogen “Suveræne Succeser” af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz:

50 g gær 
1/2 liter lunkent vand
2 tsk salt
2 tsk sukker
1/2 liter kærnemælk
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 kg grahamsmel
evt 1 dl vand og 2 dl hvedklid

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og sukker og rør rundt, til det er opløst. Tilsæt kærnemælken og resten af ingredienserne. Hvis der skal klid i brødet tilsættes yderligere 1 dl vand. Rør så lidt som muligt i dejen. Fordel dejen i to 1 1/2 liters brødforme, som er smurt med olie, hvis de ikke er af slip-let-slagsen. Sæt formene i en kold ovn, tænd på 175 grader (ikke varmeluft) og bag brødene i 1 1/2 time. Tag brødene ud af formene og køl dem af på en rist. Brødene er lettest at skære dagen efter bagningen...men det er svært at vente SÅ længe!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...